zondag 8 april 2012

8 april - Viva Las Vegas Rockabilly festival

Dag 3 van het festival en het was zo ongelooflijk geweldig! Maar daarover zometeen meer.
Hot babes & Hot rods!
Eerst even verslag doen van de vrijdag, want daar kunnen we redelijk kort over zijn. We zijn s'middags even de strip opgelopen want we moesten nog wat winkels bezoeken. Zo hebben we weer een leuke jurk gevonden in de uitverkoop bij Bettie Page voor Caro en omdat te vieren zijn we ons favoriete kroegje er tegenover in gedoken; Sin City. De leuke barkeepster van vorige jaren stond er ook en ze herkende ons nog van de vorige keren. Toen zich even later een gemixt gezelschap van Viva festivalbezoekers uit Canada, Australie en meer zich bij ons aansloot werd het al snel heel erg gezellig. Ietsje te eigenlijk. Want het bier en de tequila (voor Caro) stroomde zeer overvloedig. Enkele uren later waren we zo dronken dat we het festival kompleet vergaten en er ons eigen mini-festival van gemaakt hebben. 
Overal in de stad kom je festivalgangers tegen in authentieke jaren 50 kleren
 De dag erna kwam natuurlijk de spijt, gigantische katers waren ons deel. Arny was er al niet zo fantastisch aan van het Mexicaanse eten de dag van te voren. Dus doodziek hebben we ons richting de Orleans gesleept waar het festival zijn derde en grootste dag inging. Vandaag is er ook op het parkeerterrein achter het Casino van alles te doen. En spelen er legendes als The Ventures en Duane Eddy. Verder is er gigantisch grote custom hotrod carshow en loop je om de 10 meter een pinup model tegen het lijf. 

Maar het mooiste kwam s'avonds. Deke Dickerson, een bekende hillbilly, surf en rockabilly gitarist host al jaren een speciale avond show "Deke Dickerson's Guitar Geek festival". Hij nodigt dan legendarische gitaristen en andere muzikanten uit die dan enkele nummers met hem en anderen spelen. Vanavond stond het, hoe kan het ook anders met the Ventures (krasse knarren uit de jaren 60) en Duane Eddy (geboren 1938) op de poster, in het teken van surf muziek. Tja, en als je Arny ergens blij mee kan maken.... En meteen de eerste gasten waren raak: SLACKTONE! Arny's favoriete surfband, die nog maar zelden op het podium te zien zijn. Even later gevolgd door Eddie Angel van Los Straightjackets die een hele speciale gast had meegebracht; Sandy Nelson (1938). Er zijn maar weinig rockdrummers die zo'n legendarische status hebben als Sandy Nelson. Hij heeft in de jaren 60 diverse hits gehad en leeft tegenwoordig als kluizenaar ergens in de woestijn. Lopen kan de man niet meer zonder looprekje maar hij gaf me vanavond toch een masterclass drummen, echt weergaloos! Hij publiek stond op de stoelen mee te brullen en te klappen! 
De gemiddelde leeftijd op het podium was inmiddels hoger dan bij de kienmiddag in de bejaardenhuis de Berendonk. Maar er werd me toch een partij gerockt! Na zo'n 2,5 uur was het helaas voorbij en liep iedereen beduusd de zaal uit. Dit had niemand verwacht. Deke's Guitar Geeks avonden zijn meestal de hoogtepunten van het festival, maar wat de goede man vanavond uit zijn hoed had getoverd... De circa 300 gelukkigen hadden dan ook echt het gevoel dat ze iets unieks hadden gezien, en wij waren erbij!
Hierna kon dan ook niks meer boeien, zelfs de show van JD McPherson leek matjes. Rond 12.00 uur hebben we dan ook maar een taxi genomen naar ons hotel....
Tijdens JD McPherson veranderde de zaal in een wilde balzaal. Overal werd uitbunding geswingt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten