woensdag 18 april 2012

18 april - San Diego

In 2006 hebben we al het zuidelijk deel van de Route 1, de Pacific Highway gereden, van San Francisco tot San Diego. En in 2009 het noordelijk deel van Seattle naar Frisco. Eigenlijk meer dan genoeg reden om op de snelst mogelijkste manier naar San Diego te rijden. En waarom deden we dat dan niet? 2 Redenen: het Surf Museum in Huntington Beach en onze Ford Mustang. De eerste was altijd gesloten op onze vorige trips en van de laatste wil je zo lang mogelijk genieten....

Het Surf Museum in Huntington Beach is een heel klein museum, maar zeer smaakvol ingericht over de surf cultuur en dus ook de surfmuziek van California. Helaas, geen Slacktone CD's, die waren net bij een festival compleet uitverkocht.

En het was er ook nog eens mistig. Tijdens een vorig bezoek had Arny nog mooie foto's van surfers vanaf de pier kunnen maken. Dat ging helaas niet op. Gelukkig klaarde het een beetje op toen we op een terrasje bij ons gebruikelijke pub van een broodje en een biertje genoten.

Rond 18 uur reden we Little Italy, de Italiaanse wijk van San Diego in. Ons Hotelletje was behoorlijk gerenoveerd sinds de laatste keer. We hebben een mooie hoekkamer met balkonnetje, met perfect uitzicht op onze British Pub (wat die in een Italiaanse wijk doet, daar zijn we vorige keer ook al niet veel wijzer over geworden).

We hebben dit keer 4 dagen om San Diego te verkennen, de vorige keren zijn we maar een dag geweest. En het leek ons telkens een leuke stad. In elk geval hebben we genoeg Italiaanse restaurants in de buurt en een pub op kruipafstand. Nu nog goed weer! We zitten in het zuidelijkste puntje van California tegen de Mexicaanse grens aan en het zijn verdorie koud...

Als je deze Italiaanse delicatesse zaak binnenloopt, heb je aan het eind van deze gang een geweldig Italiaans restaurant. Mits je gigantische porties 'meatballs' lust.... Ook de pizza's zijn van een extra grote variant met extra dikke korst. Maar wel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten