woensdag 11 april 2012

12 april - Lake Tahoe

Toen we vanmorgen de vallei van Mono Lake verlieten begon het weer ontzettend snel te veranderen. Donkere wolken en sneeuwbuien verslechterden het zicht. Gelukkig kon ik zag ik nog net onderstaand tafereel in de achteruitkijkspiegel en zijn we even gestopt voor een foto (voor het beste resultaat op de foto klikken voor een groter exemplaar):



Vijf minuten later zaten we al in een sneeuwbui. Hoe hoger we de Sierra's in reden, hoe slechter het weer werd. Af en toe brak toch even de zon door en toen we stopten in Virginia City voor wat sightseeing was het redelijk uit te houden in het zonnetje. Maar zodra die achter de wolken verdween daalde het kwik zo snel dat iedereen van de straat vluchte. Virginia City is stadje wat rijk geworden is van de goud en zilvermijnen. Rond 1900 was het even berucht als beroemd en Mark Twain (Huckleberry Fin) begon er zijn schrijverscarriere. Het stadje is redelijk goed bewaard gebleven en vooral de hoofdstraat ziet er nog bijna zo uit als vroeger, als je alle toeristische winkeltjes wegdenkt.
Helaas zijn de meeste mooie saloons tegenwoordig helemaal volgestouwt met gokautomaten.


Toen we in Lake Tahoe aankwamen hadden we weer even geluk, de koude wind was gaan liggen en we hebben zelfs op pier voor ons huisje op het strand in het zonnetje gezeten.



Helaas duurde het geluk niet lang en begon het weer te sneeuwen. Een mooie zonsondergang werd het dan ook niet, maar desondanks ben ik de kou in gegaan voor wat foto's van het meer in de schemering. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten