maandag 23 april 2012

22 april - Las Vegas Revisited

We zijn weer terug in Las Vegas en dit keer bij andere temperaturen. Hadden we het bij aankomst af en toe wat frisjes, vandaag hadden we het ietsjes warmer... ehm... zeg maar heter. De thermometer in de auto gaf enkele keren meer dan 100 graden Fahrenheit aan, da's 39 graden Celsius
Maar we beginnen het verhaal in San Diego, waar we heel vroeg vertrokken om 7.20 uur. In de dichte mist. Toen we de heuvels in reden zat er zelfs een klein laagje ijs op de voorruit bij de blazer!

Maar toen we even later de woestijn in draaiden was de mist ineens weg en steeg het kwik heel snel. De thermometer ging van 6 graden C ineens naar 28 en na Joshua Tree NP was het echt niet meer te harden. Arny heeft een hekel aan Freeways (6 baans autobanen) dus we hadden een mooie route via wat b-weggetjes uitgestippeld. Trip duurde daardoor wel anderhalf uur langer, maar je ziet tenminste wat. En je kunt makkelijker stoppen langs de weg voor wat foto's. Toen we de Navajo Preserve binnen reden was het kwik bijna op 40 graden, maar het was zo mooi daar, dat we even zijn gestopt voor een fotosessie met onze Mustang in een gigantisch Joshua Tree bos.


De 10 minuten dat we daar bezig zijn geweest, heeft een flinke zonnebrand opgeleverd en koppijn van de uitdroging!


Uiteindelijk zijn we via wat omwegen na zo'n 8 uur rijden bij ons hotel in Las Vegas aangekomen. De zwaarste rit van deze trip. Maar wel een stuk aangenamer vanwegen de temperaturen (nou ja, eigenlijk was het veel te heet), maar vooral vanwege de auto. Wat een verschil met al die 4WD jeeps die we gehad hebben. Zo'n Ford Mustang rijdt ook nog eens een stuk zuiniger. We hebben de hele route maar een keer een beetje bijgetankt!


Oh, we zitten dit keer eens niet in Hooters in Las Vegas. Arny had een mooie deal kunnen regelen bij Treasure Island, midden op de Strip. Helaas kunnen we hier maar een nacht blijven (beetje miscalculatie). We hebben in elk geval een avond kunnen genieten van onderstaand uitzicht. Nu de kofferinpakblues en morgen weer de vliegstress....



1 opmerking:

  1. Lieve luitjes, wat een fantastische foto's. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de (werk)vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen