maandag 9 april 2012

10 april - Extraterrestial Highway naar Austin

Ondanks dat we vanacht redelijk vroeg in bed lagen, hebben we ons toch verslapen. Pas om 10 uur zijn we Las Vegas uitgereden. En op de speedway begon de ellende al: roadwork! Het schoot niet op, de ene file na de andere. Toen we eindelijk de autobaan konden verlaten wachtte ons de volgende file. Er was een zwaar ongeluk gebeurd. Een motorrijder had zich dood gereden. Geen fijn gezicht zo op de vroege morgen.



Toen we eindelijk de 375 ging het gelukkig een stuk sneller. Geen auto gezien hier. Ook geen UFO's, de 375 heeft de bijnaam Extra Terrestial Highway omdat er vaak UFO's worden gezien. De highway gaat ook vlak langs Area 51, een supergeheime luchtmachtbasis waar nieuwe wapens getest worden, maar ook volgens de geruchten, neergestorte UFO's worden bewaard. Amerikaanse folklore is soms best humorvol!


Zo saai als de meesten mensen dit stuk woestijn noemen, vonden we het niet. Het was er op sommige stukken best mooi. 

Na de 375 volgde de 376 en dat is volgens vele de meest saaie weg ter wereld. 2 uur lang niks te zien alleen maar kaarsrecht asfalt. Je gaat vanzelf het gaspedaal iets verder indrukken. Vooral omdat er helemaal niemand te zien is. En dat weten de State Troopers dan ook. Ineens doemde er een zwarte wagen voor ons op die plotseling aan alle kanten zwaailichten bleek te hebben. Geen goedkoop grapje zo'n bon hier! Maar gelukkig niet zo duur als thuis! Heel voorzichtig zijn we daarna verder gereden, de agent had nm gewaarschuwd dat hij en zijn collega's niet aan Pasen deden en er flink gecontroleerd werd. Tja, hadden we dat maar eerder geweten... Maar het was pas onze 2e bon na circa 15 keer in de USA getoert te hebben.


Na 6 uur kwamen we eindelijk aan in Austin, een oud mijnwerkerstadje wat in 100 jaar amper veranderd is. Veel oude auto's staan hier weg te roesten langs de weg en veel overblijfselen van de zilvermijnen. We hebben een leuk klein motelletje gevonden en ook nog lekker gegeten. De locals zijn ook allemaal supervriendelijk, dus de dag eindigde toch nog een beetje leuk...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten