maandag 16 april 2012

16 april - Santa Monica

OK, we hebben de blog een beetje verwaarloosd. Maar goed we zijn in LA aangekomen. Los Angeles dus....

The city we love to hate... en het is ook nog eens koud hier! Toen we hier 2 jaar geleden rond de zelfde tijd waren kregen we een hittegolf om de oren. Nu was het gisteren zo'n magere 17 graden en dat is vooral s'avonds frisjes. 
Normaal geen foto's van onszelf, maar Caro vond deze van mij zo leuk...

Maar daarmee hebben we nog niet verteld wat we de afgelopen dagen allemaal uitgevogeld hebben hier. De eerste dag zijn we van Pismo Beach in zo'n 3 uur naar Santa Monica gereden. En jawel weer aangehouden door een zwaailicht voerende ambtenaar. We gingen iets te snel berg af en hij had ons uitgekozen om de rest van het verkeer een lesje te leren. Gelukkig koste het lesje alleen maar tijd en geen geld, we mochten door zonder een bon! Joepie!
Of misschien kwam het toch door de swingende Si Cranstoun cd in onze radio, want de agent stond niet echt stil toen hij mijn rijbewijs probeerde te ontcijferen...


Na ingecheckt te hebben in ons hotelletje op het strand (bijna) zijn we maar meteen doorgereden naar Amoeba, de grootste indie platenzaak van de USA (ok de originele in SF is zelfs nog groter).
Drie uur later hadden we ons verlanglijstje behoorlijk kunnen inkorten en zijn we we door de avondspits terug naar het hotel gereden. Ook leuk, je hebt LA nooit echt beleefd zonder in de file te staan. Onze Dodge Tank had een behoorlijke stereoinstallatie, dus dat was mooi tegengas geven tegen de lowriders van de locals...
En we missen Bruce zo erg dat Arny de hele middag foto's van andere hondjes heeft gemaakt...

En toen hadden we ons verslapen... de dag erna en we moesten onze Dodge Tank inleveren tegen een Mustang cabrio. Helaassssssch, ze hadden geen Mustang cabrio bij het verhuurverdrijf. Terwijl we die wel hadden gereserveerd. Wel een lelijke Mitsubitschiegezondeheidomdatjeinmijngezichtniesste. En een nog lelijkere Chrysler met een open dak die zo lelijk was dat ze zelfs de sleutel kwijt waren!

Na een uur rondgewandeld te hebben over de parkeerplaats heeft Caro al haar charmes in de strijd geworpen en was er ineens wel een Mustang beschikbaar. Helaas geen cabrio, en daarom flink duurder?!?!? Ehm, sinds wanneer is een auto met een dak duurder dan eentje zonder? Na veel gezeik, en dikke lippen van ons, kregen we de Mustang zonder al te veel bij te betalen mee.

Blij als een kind zijn we met een flinke omweg ("Hier rechts, oh sorry, ik bedoelde links") terug naar ons motelletje gereden. Maar iedere mijl die je in deze auto rijdt is een genot. Vooral effe gas geven bij een stoplicht naast een Porsche is "pure fun" zoals ze hier zeggen... VROEMMMMMMM!

Tja en toen hadden we daarna een "day off" we hoefden niet te rijden, dus kroeg in kroeg uit.... bezopen, tot het gaatje! En nog ietjes dieper, want we hebben zelfs een tequila van 12 dollar achterover geslagen. Was errug lekker, helaas herinnerden we ons vanmorgen alleen nog maar de rekening...


En we bleken ons zelf tig keer op de foto gezet te hebben, in alle staten. We zullen jullie de laatste foto's besparen. Die op de WC zijn overigens geposeerd, tribute to Johnny Thunders (google is your friend!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten