vrijdag 13 april 2012

13 april - Gold Country

"Welcome to sunny California" riep de poetsvrouw van ons hotel in Sonora toen we aankwamen en trok haar muts nog wat dieper over haar oren. De sneeuwvlokken hadden de net nog zwarte muts al bijna helemaal wit gekleurd...

Het strand bij onze cabin vanmorgen, niet echt zwemweer....

Sunny California? Sinds we de staatsgrens met Nevada hebben overgestoken hebben we alleen maar sneeuw, regen, hagel en mist gehad! Zelfs bij Lake Tahoe lag vanmorgen een flinke pak sneeuw, dus dat was leuk wakker worden. 

Er werd zelfs via het journaal een waarschuwing uitgegeven dat de bergpas waar we over moesten afgesloten zou worden voor auto's zonder deuglijke sneeuwkettingen. Maar na navraag bleek een auto met 4wd geen sneeuwkettingen nodig te hebben. Dus toch maar op de gok richting Luther Pass. Het alternatief was een omweg van minstens 5 uur!



Bij de sneeuwkettingcontrole werd ons verzekerd dat onze auto 100% geschikt was, zelfs zonder kettingen. Joepie! De eerste bergpas was dan ook een makkie. Maar het weer verslechterde per minuut en het werd ook nog eens flink mistig. Sneeuw en mist, een dodelijke combinatie als je links en rechts afgronden hebt van tig honderd meter. Gelukkig konden we niet al te ver de afgrond inkijken en dus ook niet inschatten hoe diep we zouden vallen. 
Ach, overleven doe je zoiets toch niet!

Maar we hebben het zonder noemenswaardige slippartijen gehaald en toen we eindelijk in de Gold Country aankwamen begon zowaar de zon te schijnen. De heuvels waren maagdelijk groen. Echt een mooi plaatje, totdat het na een kwartiertje flink begon te regenen. 

Dit heeft ons echter niet belet om enkele leuke goudgraversstadjes te bezichtigen en ook nog de Jamestown Railway Depot. Dit is het enige bewaard gebleven depot voor stoomlocomotieven. Hier knappen ze nu oude locs op. Ook zijn er diverse films opgenomen, van High Noon tot Unforgiven en Back To The Future. 


Sonora bleek al net zo'n leuk stadje te zijn waar we hebben een oude, mooie Bed & Breakfast hebben gevonden. En een erg leuke dorpskroeg, waar de locals ons meteen in de armen sloten. Ze dachten dat we verdwaald waren...


Helaas blijft het slechte weer aanhouden en voor onze volgende stop Kings Canyon en Sequoia National Park waar we morgen zouden logeren is er zelfs voor 4WD auto's een sneeuwkettingplicht afgekondigd. Het hotel hebben we helaas al betaald en ze accepteerden vanmiddag geen telefonische afzeggingen meer. Sneeuwkettingen voor onze auto kosten minimaal 150 dollar, nogal een groot bedrag voor eenmalig gebruik. Ze passen thuis helaas niet op mijn VW-golf en zijn ook veel te zwaar voor ons koffer. 
Het word morgenvroeg het weerbericht checken en daarna kiezen of dure sneeuwkettingen kopen of wellicht een andere bestemming en dan dubbele hotelkosten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten