vrijdag 20 april 2012

20 april - The Pirates of San Diego

Damn, weer kl*te koud weer vandaag. Het was zelfs mistig! Het strand had dus weer geen zin. We zijn daarom maar naar de haven gelopen. San Diego is de grootste marine haven van de USA. Er is een Maritiem museum en je kunt ook nog de USS Midway bezoeken, een van de grootste vliegdekschepen ooit gebouwd.
Smalle trapjes af klauteren, door smalle buizen kruipen en nog smallere trapjes...
Nee, de Marine is nix voor dikke mensen!
We zijn begonnen met de Midway. Wat een gigantisch schip. Het is echt een stad in het klein, je hebt er diverse restaurants, een bibliotheek, videotheek, ziekenhuis en zelfs een eigen gevangenis! En dan stonden er ook nog diverse oude en moderne vliegtuigen. In sommige mocht je zelfs plaats nemen achter de stuurknuppel! En dan komt het kleine ventje in Arny naar boven, het baasje mocht achter de stuurknuppel van een F10 Hornet. Je had de glimlach moeten zien!


Toe we het vliegdek op liepen begon zelfs even de zon door te breken, waarna hij weer in een dikke mist verdween ;-(.

Na een dikke twee uur door de Midway geklauterd te hebben (wat een smalle trappetjes allemaal) zijn we richting het Maritiem Museum gelopen. Hier liggen enkele historische boten die je ook allemaal mag betreden. O.a. de HMS Surprise, een 17e eeuwse corvette die ze nagebouwd hebben voor de film Master & Commander met Russel Crow. Hihi, na piloot mochten we ook nog piraatje spelen! Joepie!
Maar nog indrukwekkender was de Star of India, dat is de grootste nog varende driemaster van staal. Laatst nog bij de Sail in Amsterdam. Op de Star was een mooie fototentoonstelling van Jack London, de schrijver. We wisten niet dat hij ook een zeer verdienstelijk fotograaf was. 
Daarna door de smalle boeg gekropen van een Russische diesel onderzeeer en zijn kleinere Amerikaanse versie.
Op de Berkeley, een oude stoomboot uit de 18e eeuw was een mooie expositie over Gaugin en zijn werk dat hij in de stille zuidzee heeft gemaakt.

Kortom het was ondanks het vieze weer toch nog een geslaagde dag! Natuurlijk afgesloten met een lekker Italiaans dineetje. We hadden s'avonds ook nog kaarten voor een concert van Guitar Wolf, maar daar hebben we toch maar vanaf gezien. We waren best kapot van al het geklim en gekruip van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten